THE MACALLAN PRÆSENTERER EDITION NO. 5 I SAMARBEJDE MED PANTONE: EDITION NO. 5 HYLDER THE MACALLANS NATURLIGE FARVE

THE MACALLAN PRÆSENTERER EDITION NO. 5 I SAMARBEJDE MED PANTONE: EDITION NO. 5 HYLDER THE MACALLANS NATURLIGE FARVE

18th May 2024

The Macallan præsenterer Edition No. 5, som er den femte specialwhisky i Edition-serien. Edition No. 5 hylder kompleksiteten i at skabe whiskyens naturlige farve. The Macallan er derfor gået sammen med farvefirmaet Pantone om designet af emballagen.

Edition No. 5 er en single malt lavet på nøje udvalgte amerikanske egetræsfade. De amerikanske egetræsfade har farvet whiskyen, så den har samme kulør som solbeskinnet byg. Smagen er fyldig, og smagsprofilen er bemærkelsesværdig intens med søde noter af karamel og frisk frugt med et strejf af egetræ.

Det er i fadene farven skabes, mens whiskyen modnes, næres og udvikler sin karakter. Det gør, at en The Macallan-whiskys farve altid er 100 procent naturlig. Det er en kompliceret proces, men for The Macallan er det vigtigt at få den helt rigtige farve til whiskyen. Farven på Edition No. 5 er et direkte resultat er den kompleksitet og præcision, der ligger i fremstillingsprocessen. Farven reflekterer kreativiteten og ekspertisen bag whiskyen.

Emballagen skal passe til whiskyen. The Macallan er derfor gået sammen med Pantones farveinstitut, Pantone Color Institute, for at finde det perfekte match. Pantone Color Institute har skabt en unik, dristig lilla farve, der afspejler den flerfacetterede kombination af rød og blå.

“Vi, der laver whiskyer, har faktisk rigtig meget til fælles med Pantone, som laver farver. Med Edition No. 5 har vi fået lov at udforske og fejre de to håndværk. Når man udvikler en farve, begynder man med stor præcision at blande basisfarver for at opnå forskellige nuancer. Det minder om måden, man laver whisky på. Når man laver en whisky, begynder det med indsigten og forståelsen for fadenes karakter og den farve træet afgiver. Når vi har den indsigt, kan vi skabe den ønskede farve og karakter, den endelige whisky skal have,” fortæller Sarah Burgess, der er Whisky Maker hos The Macallan.

”Lilla er regnbuens mest komplekse farve. Det føltes ideelt at bruge den til at fremhæve den lige så komplicerede proces, det er at lave whisky. Denne nye, livlige nuance af lilla, vi har udviklet for The Macallans Edition No. 5, giver liv til selve whiskyens udsøgte farvetone,” siger Laurie Pressman, der er vicepræsident for Pantone Color Institute.
The Macallan Edition No. 5 har en alkoholprocent på 48,5 %.