DANSKER MODTAGER INTERNATIONAL HÆDERSPRIS FOR SIT ARBEJDE MED SKOTSK WHISKY

DANSKER MODTAGER INTERNATIONAL HÆDERSPRIS FOR SIT ARBEJDE MED SKOTSK WHISKY

18th April 2024

Danske Martin Markvardsen er kåret som den bedste brandambassadør for skotsk whisky i verden af Whisky Magazine – og det for anden gang, hvilket aldrig er sket før.

Det internationale Whisky Magazine har kåret den bedste brandambassadør i verden, og prisen er gået til danske Martin Markvardsen, der arbejder med skotske Highland Park for Edrington.

Det er anden gang, Markvardsen modtager den fine hæder, og det er aldrig sket før, at den samme person har fået titlen to gange.

Martin Markvardsen flyttede til Skotland i 1998 og tog en uddannelse i whiskyproduktion. Efterfølgende arbejdede han på et whiskyhotel, hvor han var en del af produktionen for flere destillerier. I 2006 blev han ansat som brandambassadør hos Edrington, hvor han stadig er i dag. Han har base på Falster, men arbejder i hele verden.

I 2009 blev Martin Markvardsen indsat som Keepers of the Quaich, der et er et eksklusivt og internationalt whiskynetværk. Keepers of the Quaich har til formål at arbejde for skotsk whisky, og det er en samlet skotsk whiskybranche, der indsatte ham. I år blev Markvardsen tildelt titlen Master of the Quaich, som er den største hæder, man kan opnå, når man arbejder med whisky.

Vi forventer ikke, at du skal kunne det hele. Måske du skriver fabelagtigt? Er for vild til at networke med influencere? Måske tager du fantastiske billeder til Instagram? Er skarp til organisering i Excel-ark? Vi tilrettelægger dit praktikforløb i samarbejde med dig, så du får lov til at udvikle det, du allerede er god til, og lære det, du ikke føler dig så stærk i endnu, men gerne vil blive dygtigere til. Det eneste, vi forventer, er, at du går til arbejdet med åbent sind og mod på at lære noget nyt.

Martin Markvardsen er som Senior Brand Ambassador for Highland Park et internationalt navn i whiskybranchen. Han rejser kloden rundt med over 200 rejsedage om året for at promovere de røgede, karakteristiske og eksklusive whiskyer fra Highland Park – når der altså ikke lige er corona.

Highland Park har siden 1798 destilleret whisky i Kirkwall på Orkneyøerne i Skotland. Destilleriet blev grundlagt af Magnus Eunson, der er direkte efterfølger af de nordiske vikinger, der bosatte sig på øerne for mere end 1.000 år siden. Han arbejdede som slagter og kirkebetjent i dagtimerne, men så snart mørket faldt på, lavede han whisky i en lille stenhytte, som dengang var en ulovlig praksis.

Det stormer på Orkneyøerne, og kun få træer overlever vejret. Det har en helt særlig betydning for øens tørv, som Highland Park bruger i whiskyproduktionen. Den træløse og lyngrige tørv gør whiskyen helt unik, og Highland Park kan takke tørven for sin karakteristiske smagsprofil af aromatisk, røget tørv og sød lynghonning.

Holm & Bertung PR har som PR-bureau for Highland Park stået for pressehåndteringen, og det er blandt andet bleve til en artikel i Ekstra-Bladet og et indslag i Go’ Morgen Danmark på TV 2.